Srčnost, macesen in zavezanost naravi

Štirje srčni možje so pred skoraj 250 leti kot prvi osvojili Triglav in s tem navdihnili številne izredne zgodbe, ki so se spisale v naslednjega četrt tisočletja. Tudi zgodba Hotela Bohinj je tesno prepletena z njimi, tako kot z energetsko učinkovitostjo, ekološko usmerjenostjo in zavezanostjo lokalnemu okolju ter tradiciji.

Zunanjo podobo hotela zlije z naravo…

Namesto rušenja stare stavbe – Hotel Kompas, zgrajen leta 1972 – je bila ta deležna celovite prenove na način, da je stari objekt zaživel v novi podobi. Ohranjena sta stara oblika in volumen, ki pa sta bila deležna novega lesenega ovoja iz macesnovega lesa, ki zunanjo podobo hotela zlije z naravo, hkrati pa služi kot protipotresna zaščita.

Edinstven dizajn

Tudi notranjost močno zaznamuje macesen. Iz tega čudovitega lesa so nastali unikatni stoli, mize, klopi pa tudi mogočen pult recepcije. Je glavni material sten, stropa, vsi detajli pa so navdihnjeni z lokalno in ljudsko tradicijo, za kar so poskrbeli lokalni mojstri obdelava lesa. Unikatne so tudi zavese, blazine in luči.

Luči delujejo preko senzorjev, ki omejujejo čas osvetlitve in ustvarjajo intimno vzdušje…

Poleg edinstvenega dizajna slednjih je bilo zelo pomembno, da vsa razsvetljava temelji na energijsko varčni LED tehnologiji. Luči delujejo preko senzorjev, ki omejujejo čas osvetlitve in ustvarjajo intimno vzdušje, predvsem v skladu s sodobnimi smernicami preprečevanja svetlobnega onesnaževanja. Vse to je v skladu z izrazitim trajnostnim pridihom renovacije, ki ni grobo posegla v okoliško naravo, pač pa z njo živi v sožitju.

Poslanstvo

Ponosni smo, da z zgodbo Hotela Bohinj nadaljujemo poslanstvo štirih srčnih mož. Ne samo z arhitekturo, notranjim dizajnom in energetsko varčnostjo, pač pa tudi z ljubeznijo, ki jo gojimo do narave in hotelirstva.

O nas so pisali:

Galerija

Najbolj srčne zgodbe

Želite rezervirati sobo?

Poslovni dogodki in poroke:

Kje se nahajamo?

Ribčev Laz 45
4265 Bohinjsko jezero, Slovenija

RECEPCIJA

Delovni čas
00.00 – 00.00
Prijava: 15.00
Odjava: 11.00

RESTAVRACIJA

Delovni čas
Zajtrk: 7.00 – 10.00
Restavracija: 13.00 – 21.00
Bar: 7.00 – 22.00

WELLNESS

Delovni čas
Ponedeljek – petek: 13.00 – 22.00
Sobota – nedelja: 10.00 – 22.00
Počitnice in prazniki: 10.00 – 22.00

KONTAKT