Doživetja

Doživetja in edinstvenost vam Bohinj zagotavlja že sam po sebi. Vsekakor pa nam zaupajte svoje želje. Zagotovo vas bomo znali presenetiti, navsezadnje smo v središču dogajanja. Voda, zrak, hribi – zagotavljamo vse načine aktivnosti, saj jih Bohinj ponuja obilo skozi vse leto. Obenem je Bohinj tudi posebna kulturna krajina, ki navdušuje z alpsko arhitekturo, tradicijami, kulinaričnimi posebnostmi in svojskim načinom življenja. Bogato 5000-letno bohinjsko zgodovino lahko podrobno spoznate tudi v treh bohinjskih muzejih.

Doživetja

Poletni dnevi, čeprav dolgi, vam bodo zagotovo prehitro minili in bodo prekratki za vse, kar lahko v Bohinju počnete. Nikar naj vas ne zavede gorski svet z obljubo svežine in hladu le zato, ker so temperature malce nižje. Sonce lahko pošteno žge, je pa sence povsod dovolj in osvežitev v jezeru je nekaj korakov stran od Hotela Bohinj. Toplejši meseci so kot nalašč za pohodništvo, kolesarjenje, plezanje, veslanje na jezeru ali kajakaštvo na Savi Bohinjki, za jadralno padalstvo in še in še.

Zimske Radosti

Naj bo bela ali zelena zima, v vsakem primeru vam bo lepo. Če je zelena, boste imeli izpolnjene dneve s pohodništvom, velneškimi in kulinaričnimi razvajanji, v obdobjih s snegom, ki ga lahko merimo v metrih, se aktivnosti selijo na smučišča, tekaške steze, drsališča in turne smuke.

Znamenitosti Bohinja


Glavna zanimivost je seveda Bohinjsko jezero, ampak voda vas bo spremljala povsod. Korita Mostnice ponujajo imenitno predstavo kiparjenja vode v kamnu, med slapovi izstopajo slap Savica in slapovi Mostnice na koncu doline Voje. Ne zamudite razgledov na jezero od zgoraj z Vogla z eno najhitrejših in najbolj strmih nihalk v Alpah, pa z Vogarja ali Peči. Po jezeru se zapeljite s panoramsko ladjico, Bohinj ponuja tudi tri zanimive muzeje in celo »vas« kozolcev toplarjev v Studorju. Oglejte si kakšno od pašnih planin in Pokljuko z znamenitimi visokimi barji. Ljubitelje cvetja vabijo naravni botanični vrtovi, ki so posejani po dolinah in gorah. Za nočitve v kočah se je poleti precej pametno dogovoriti vnaprej, sploh za obisk Triglavskih jezer …