Macesnova obloga s tramovi je pravi švicarski nož

Les je čudovit material, ki pa na področju inženiringa zahteva visoko mero iznajdljivosti in znanja. Lesena konstrukcija, oziroma ovoj prenovljenega Hotela Bohinj in ostala gradbena ter zaključna dela, je v partnerstvu s Tosidom izvedlo podjetje Riko. Arhitekturni podvig so iz papirja s tehnološkimi rešitvami učinkovito prenesli v prakso.

Skriti žlebovi, strelovodne in druge inštalacije, fasadne in strešne obloge…

Poleg izboljšane izolacije obstoječe konstrukcije in vgraditve energetsko učinkovitih troslojnih macesnovih oken, je podjetje Riko poskrbelo za novo fasado hotela. Macesnova obloga z vertikalnimi in horizontalnimi tramovi je pravi švicarski nož – skriti žlebovi, strelovodne in druge inštalacije, fasadne in strešne obloge, balkonske predelne stene ter drsna in krilna polkna.

Vrata v javnem delu hotela, prav tako večinoma v macesnovi oblogi…

Celotna macesnova obloga je obdelana s posebnim premazom za simulacijo naravnega pospešenega preperevanja, ki sčasoma pridobi naravno srebrno-sivo patino. V notranjih prostorih je Riko vgradil mavčnokartonske obloge in omete ter zagotovil pleskanje, hkrati pa vgradil vrata v javnem delu hotela, prav tako večinoma v macesnovi oblogi, s čimer je zaokrožil zasnovo javnega prostora, oplemenitenega z detajli po navdihu lokalne tradicije.

H/T: Riko

Galerija

Najbolj srčne zgodbe

Želite rezervirati sobo?

Poslovni dogodki in poroke:

Darilni boni:

Kje se nahajamo?

Ribčev Laz 45
4265 Bohinjsko jezero, Slovenija

RECEPCIJA

Delovni čas
00.00 – 00.00
Prijava: 15.00
Odjava: 11.00

RESTAVRACIJA

Delovni čas
Zajtrk: 7.00 – 10.00
Restavracija: 13.00 – 21.00
Bar: 7.00 – 22.00

WELLNESS

Delovni čas
Ponedeljek – petek: 13.00 – 22.00
Sobota – nedelja: 10.00 – 22.00

KONTAKT