Črne kamnite sledi in sprehod skozi toplar

Renovacija stavbe kot je Hotel Bohinj je vse prej kot mačji kašelj, še posebej kadar gre za tako intenzivno prenovo. Že sama izbira ustreznega podjetja je zelo pomembna. Projetkitvni biro Ofis je poskrbel, da so arhitekturne rešitve v Hotelu Bohinj prepletene z lokalno tradicijo in s pomočjo dizajna pripovedujejo številne zgodbe.

Spomeniki slovenskega obrtništva stojijo v okolici hotela…

Zapuščina stare stavbe je s posebnimi trikotnimi dvokapnimi strehami navdihnila novo kompozicijo trikotnih elementov, ki se prepletejo z vrhovi gora v ozadju. Tradicijo so uspeli ohraniti tudi z dolgimi skupnimi hodniki, ki predstavljajo sprehod skozi gradnjo bohinjskega kozolca »toplarja«. Ti spomeniki slovenskega obrtništva stojijo v okolici hotela in so močan simbol časov, ki so minili.

Vsako leto izgine nekaj primerov tradicionalne arhitekture…

Dostop do sobe gostom tako ponuja edinstveno izkušnjo vstopa v te vernakularne zgradbe – stavbe, ki so prisotne samo v Sloveniji. Geometrija, poustvarjena na tleh preproge ter na stropnih in stenskih oblogah, ni le referenca za oblikovanje, ampak tudi opozorilo za varovanje kulturne dediščine. Vsako leto izgine nekaj primerov te tradicionalne arhitekture, ki se prepogosto zruši sama od sebe.

Zgodba katerih se vije v sam temelj Hotela Bohinj…

Grafike, upodobljene na tkaninah, steklu in stenah vzdolž hotela, predstavljajo silhueto štirih pogumnih mož, zgodba katerih se vije v sam temelj Hotela Bohinj. Tudi velike črne kamnite sledi, ki vodijo do vhoda in hotelske avle, imajo močan pomen. Nastale so v spomin na slavnega Mr. Maxa, legendarnega hotelskega mačka, ki je po zaprtju prejšnjega hotela zaradi obnove izginil neznano kam.

H/T: Ofis

Galerija

Najbolj srčne zgodbe

Želite rezervirati sobo?

Poslovni dogodki in poroke:

Darilni boni:

Kje se nahajamo?

Ribčev Laz 45
4265 Bohinjsko jezero, Slovenija

RECEPCIJA

Delovni čas
00.00 – 00.00
Prijava: 15.00
Odjava: 11.00

RESTAVRACIJA

Delovni čas
Zajtrk: 7.00 – 10.00
Restavracija: 13.00 – 21.00
Bar: 7.00 – 22.00

WELLNESS

Delovni čas
Ponedeljek – petek: 13.00 – 22.00
Sobota – nedelja: 10.00 – 22.00

KONTAKT