HOTEL BOHINJ

Idilični alpski svet s podobo Bohinjskega jezera, vpetega med vršace, je arhitekturna in ambientalna zgodba hotela, ki nudi gostom hedonistično uživanje v široko odprtem prostoru. Ta diha navzven in razvaja z zgodbo o Triglavu, kozolcih in štirih srčnih možeh.

Dovolite, da vam naša srčna ekipa – kot so se pred skoraj 250-imi leti štirje srčni in pogumni Bohinjci kot prvi povzpeli na Triglav – drzno zamenja adrenalin za razvajanje vaših čutil. Seveda je mnogo hotelov, ki se lahko ponašajo z izjemno lokacijo. Tudi mi se. Popolnoma upravičeno.

Od nas seže pogled in razgled prek jezera ter zaobjame vso lepoto Julijskih Alp. Da, sliši se preprosto. Vseeno ni veliko idilično umeščenih hotelov s karakterjem. Ko se boste iz udobnih kavčev dvignili ter stopili v zunanjo dnevno sobo »tjav’n«, na hotelski vrt, bosta narava Bohinja in pogled na jezero v vas butnila kot najboljša Netflixova serija – in vse bo brez podnapisov. Opazovali boste in se čudili dramatiki svetlobe nad jezerom med gorami. Takšni scenografiji ne more slediti nobena vrhunska TV produkcija. Naš hotel nima podnapisov in kljub temu se bomo razumeli.

Naravni materiali, dizajn, kulinarika, ki črpa iz lokalne dobave in tradicij … Prihajate v gostoljubno okolje. Z veseljem vam bomo predstavili najboljše iz Bohinja. Ni prav veliko oaz v Alpah, kjer pride vsak okus na svoj račun – če le razumete, da si morate vzeti čas in uporabiti ležalnik prej kot jedilniške stole.

NAŠA FILOZOFIJA

Mi smo se, s pogledom naprej in preseganjem standardov, še posebej potrudili, da bomo v vseh segmentih za čudovit privilegij lepot in naravno ohranjenost Bohinja storili vse.

Arhitektura

Hotel z arhitekturno in energetsko prenovo presega standarde energijske učinkovitosti, ekološke osveščenosti in varovanja dragocenih naravnih virov. Razumemo, da smo vsi gostje v tem biotsko izjemnem naravnem okolju, kjer turizem sobiva s tradicionalno vzdržnostjo našega vpliva na okolje.

Reciklaža

V kar največji možni meri se izogibamo uporabi plastike za enkratno uporabo, v hotelski sobi pa vas bodo pričakali prav posebni copati – narejeni iz recikliranega filca, ti bodo poskrbeli za udoben korak po hotelu.

Lokalno

Prizadevamo si za povezovanje z lokalnimi dobavitelji in s tem za krepitev lokalnega gospodarstva. Na krožniku ne manjka lokalnih dobrot, certificiranih tudi pod znakom Bohinjsko.

Eko Marjetica

Ali ste vedeli, da ima Hotel Bohinj Eko marjetico?

Že od začetka prenove Hotela Bohinj sledimo trajnostnim načelom. Zato je bil postopek pridobivanja okoljskega znaka Ecolabel oz. Eko marjetice logičen korak. Navedeni znak prejmejo le turistične nastanitve, ki v vseh procesih svojega delovanja ravnajo okolju nadpovprečno prijazno in odgovorno.

Obstaja kar nekaj okoljskih znakov oziroma certifikatov, postopek za pridobitev Eko marjetice pa velja za enega bolj zahtevnih in pogojuje izpolnjevanje mnogih kazalnikov, ki se nanašajo na energijo, varčno rabo vode, upravljanje, zmanjševanje odpadkov, informiranje gostov ter informiranje o znaku.

Veseli nas, da smo še uradno dobili pečat visoko kakovosti, okoljske uspešnosti in ekološke učinkovitosti delovanja hotela.

Želite rezervirati sobo?

Poslovni dogodki in poroke:

Darilni boni:

Kje se nahajamo?

Ribčev Laz 45
4265 Bohinjsko jezero, Slovenija

RECEPCIJA

Delovni čas
00.00 – 00.00
Prijava: 15.00
Odjava: 11.00

RESTAVRACIJA

Delovni čas
Zajtrk: 7.00 – 10.00
Restavracija: 13.00 – 21.00
Bar: 7.00 – 22.00

WELLNESS

Delovni čas
Ponedeljek – petek: 13.00 – 22.00
Sobota – nedelja: 10.00 – 22.00
Počitnice in prazniki: 10.00 – 22.00

KONTAKT