DOŽIVETJE HRIBOV’C

V osrčju Julijskih Alp je težko izbrati vzpetino, ki nam je najbolj všeč, saj je prav vsaka od njih nekaj posebnega. In vsak pravi »hribov’c« si želi osvojiti prav vse, s Triglavom vred.

Doživetje Hribov’c
REZERVIRAJ ZDAJ

NAŠA FILOZOFIJA

Mi smo se, s pogledom naprej in preseganjem standardov, še posebej potrudili, da bomo v vseh segmentih za čudovit privilegij lepot in naravno ohranjenost Bohinja storili vse.

Hotel z arhitekturno in energetsko prenovo presega standarde energijske učinkovitosti, ekološke osveščenosti in varovanja dragocenih naravnih virov. Razumemo, da smo vsi gostje v tem biotsko izjemnem naravnem okolju, kjer turizem sobiva s tradicionalno vzdržnostjo našega vpliva na okolje.

V kar največji možni meri se izogibamo uporabi plastike za enkratno uporabo, v hotelski sobi pa vas bodo pričakali prav posebni copati – narejeni iz recikliranega filca, ti bodo poskrbeli za udoben korak po hotelu.

Prizadevamo si za povezovanje z lokalnimi dobavitelji in s tem za krepitev lokalnega gospodarstva. Na krožniku ne manjka lokalnih dobrot, certificiranih tudi pod znakom Bohinjsko.

Ali ste vedeli, da ima Hotel Bohinj Eko marjetico?

Že od začetka prenove Hotela Bohinj sledimo trajnostnim načelom. Zato je bil postopek pridobivanja okoljskega znaka Ecolabel oz. Eko marjetice logičen korak. Navedeni znak prejmejo le turistične nastanitve, ki v vseh procesih svojega delovanja ravnajo okolju nadpovprečno prijazno in odgovorno.

Obstaja kar nekaj okoljskih znakov oziroma certifikatov, postopek za pridobitev Eko marjetice pa velja za enega bolj zahtevnih in pogojuje izpolnjevanje mnogih kazalnikov, ki se nanašajo na energijo, varčno rabo vode, upravljanje, zmanjševanje odpadkov, informiranje gostov ter informiranje o znaku.

Veseli nas, da smo še uradno dobili pečat visoko kakovosti, okoljske uspešnosti in ekološke učinkovitosti delovanja hotela.