Ejga, po Bohin’!

Hotel Bohinj je postavljen v osrčje neverjetne stvaritve, ki je uspela brez dvoma največjemu arhitektu sveta. V bohinjskem kotu se ta fantastični genij bohoti v vsej svoji veličini in za seboj pušča sledove svojega preteklega, neumornega dela. Ledeniška jezera, mogočni slapovi, divje rojstvo najmogočnejše slovenske reke, skrivnostni gozdovi, prostrana polja, strme pečine, tihe jame in najvišji vršaci Slovenije so nastali izpod rok narave. In obiskovalcem Hotela Bohinj so ves čas bivanja na dosegu roke.

Gosti hotela Bohinj ste pravzaprav nepopisan list. Kako ga boste popisali je odvisno od vas, priporočamo pa, da se podate na dogodivščino, ki vas bo odvedla iz vaše cone udobja. V naši okolici se namreč nahajajo številni adrenalinski in skriti kotički, ki nagovarjajo pustolovca v vas. Škoda bi bilo, da ga pustite ravnodušnega, saj se priložnost zanj nahaja za vsakim vogalom. Po zgornji in spodnji bohinjski dolini se lahko zapeljete s kolesom, lahko se odpravite na treking po bohinjskih gorah, morda celo do očaka Triglava, kot naši štirje pogumni možje, in spotoma raziskujete visoke planote in obirate njihove čare. Jezero in reka ponujata priložnosti za vožnjo s kanujem, kajakom, čolnom ali pa za staro dobro plavanje. Ko bo vaša adrenalinska žilica pokukala na plano pa jo lahko nagovorite s kajtanjem, skokom s padalom ali canyoningom, … priložnosti ne bo zmanjkalo. Jezero okolico zna zaviti tudi v tančico skrivnosti in jutranje meglice poskrbijo, da se vam od potovanja v neznano naježi koža. Samotne plaže, gozdni kotički in starodavne jame vam Bohinj odkrivajo še v bolj umirjeni, spokojni različici.

Utrujeni od vsega raziskovanja? Brez skrbi, eden izmed vrhuncev vašega bivanja šele prihaja. Po vsem raziskovanju in avanturističnih podvigih se boste namreč vrnili v varen pristan Hotela Bohinj. Razvajanje v zunanjem toplem bazenu, wellnesu in savnah, premišljeno dopolnjenim z domačo ponudbo lokalnih dobaviteljev vas bo sprejelo v svoj topel objem. Strahovi bodo premagani, vaš ponosni karakter pa bo žarel v tem koščku raja, ki ga v svojih nedrjih nosi Triglavski narodni park. Dobrodošli v Hotel Bohinj.

LOVRENC WILLOMITZER, 31 let (ranocelnik)

Umirjeni zdravnik, ki ničesar ne počne z ihto. Razen, kadar gre za zdravje ljudi ali živali. Je namreč velik ljubitelj živalskega in rastlinskega sveta, tako pestro reprezentiranega v Bohinjskih gorah. Vedno ima na zalogi kakšno modrost, podrobnost ali rek, ki pritiče dani situaciji.

Najbolj srčne zgodbe