Ribčev Laz 45, 4265 Bohinjsko jezero
00386 (0) 59 11 33 54
info@hotelbohinj.si
Zimske aktivnosti

Zimske aktivnosti

Neokrnjena narava, lepe zasnežene gore in hribi, zabava, užitek in šport. Nekaj aktivnosti, ki jih lahko izvajate v bližnji okolici našega hotela.

V neposredni okolici našega hotela se nahaja nekaj smučišč, primernih za vse vrste smučarjev.

Ski center Vogel: Le nekaj kilometrov od hotela se nahaja Ski center Vogel, ki je eno bolj priljubljenih slovenskih smučišč. Leži v Triglavskem narodnem parku, tik nad Bohinjskim jezerom. V lepem vremenu se na smučišču odpirajo izvrstni razgledi, smučali pa boste na naravnem snegu. Gondola, ki vas pripelje do smučišča, je bila obnovljena 2001 in ima kapaciteto 950 oseb/h. Smučišče ima 22 km prog vseh težavnosti, poleg tega pa za vse adrenalinske navdušence ponuja tudi snežni park.

Soriška planina:
Manjše smučišče Soriška planina se nahaja v neokrnjeni naravi, na nadmorski višini 1287 m. Različne zahtevnosti prog omogočajo smučanje za rekreativce, najbolj primerne pa so za družine. Smučišče ima tudi homologirano FIS progo.

Smučišče Senožeta:
Smučišče ponuja 5 km smučarskih prog, primerno je za začetnike in smučarje na srednji ravni. Ob petkih in sobotah pa organizirajo tudi nočno smuko.

Smučišče Rudno:
Primerno je za začetnike in otroke, odprto pa je vsak dan do 19ih. Po dogovoru se organizirajo tudi treningi, s postavljeno progo in testi smuči.o vseh teh lokacij v smučarski sezoni iz Bohinja dnevno vozi tudi SKI bus.

V okolici Bohinja je ob zadostni količini snega urejenih okrog 70 km prog. Večina jih je primernih za klasično in drsalno tehniko. Smučarske proge so urejene v Zgornji in Spodnji bohinjski dolini ter na Pokljuki.

Odlično izhodišče za lažje zimske pohodne poti je Pokljuka. Od tam se lahko po idilični pokrajini sprehodite do koče na Uskovnici in do bližnjih koč.
Vsako soboto se lahko organizirano odpravite na krajši pohod z baklami ob jezeru, kjer je na kratko predstavljena tudi zgodovina Bohinja.
Ob polni luni pa se lahko podate na pohod na Voglu. Gondola vas zapelje do zgornje postaje, kjer se odpravite na krajši pohod po okolici smučarskega središča.

Krplje so bile izdelane za eno ali večdnevne pohode v snegu. Zaradi njihove velike površine je hoja po snegu veliko lažja. S krplji lahko raziskujete nedotaknjene kotičke po bohinjski dolini in uživate v neokrnjeni naravi. Lahko se udeležite organiziranih izletov, ali pa se na avanturo podate kar sami.

V okolici Bohinja lahko brezplačno drsate na drsališču Senožeta ali pa na pokritem drsališču v Bohinjski Bistrici. V slednjem se lahko ob petkih pozabavate tudi ob disco ritmih, saj vam ponujajo disco drsanje od 16ih do 22ih.

Zabava in rekreacija za najmlajše in mlade po srcu. Sankanje je dovoljeno na določenih delih smučišč ali pa na urejenih sankališčih. Če ste v dobri fizični pripravljenosti, lahko sani vlečete po hribu navzgor in se odsankate v dolino, ali pa za prevoz navzgor poskrbijo drugi, vi pa se samo prepustite užitkom ob spustu. Sankanje je možno na več različnih lokacijah.

Zabava za vse starostne skupine je zagotovo snežni rafting. Rafti so primerni za 2-3 osebe, rafting pa se izvaja na različnih pobočjih v Bohinju. Organizirani pa so tudi nočni spusti v soju bakel, ki še dodatno poženejo kri po žilah.